Start med deigen:
1. Varm opp vannet til 37ºC (fingervarmt) i en kjele. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken.
2. Ha mel og salt i en bakebolle. Tilsett melkeblandingen og oljen. Elt deigen til en jevn og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Mens deigen hever lager du kjøttsaus:
3. Hakk opp løk, hvitløk og hermetiske tomater. Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
4. Trykk deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til en avlang firkant, ca. 30×50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull deigen til en pølse. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg skivene på en stekeplate med bakepapir. Dryss på ost. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
(Foto: Tine. Oppskriften er hentet fra opplysningskontoret for brød og korn)