Search for:
Søk
Meny
Idrettsernæring
Spis smart
Mat og trening
Næringsstoffer
Oppskrifter
Helse
Vekst og utvikling
Restitusjon
Helse
Spiseforstyrrelser
Fakta om spiseforstyrrelser
Idrett og spiseforstyrrelser
Forebygging av spiseforstyrrelser
Behandling av spiseforstyrrelser
Myter om spiseforstyrrelser
Når skal vi si stopp?
Aktuelt
Aktiviteter
Foredrag
Sunn idrett konferansen
E-læring
Helseattest
Rådgivning
Verktøykasse
Om oss
Vårt arbeid
Ambassadører
Samarbeidspartnere
Våre ansatte
Kontakt
Søk
Skoleboller
Du trenger
1 kg hvetemel
5 dl melk
200 g margarin
50 g (fersk)gjær (gjerne for søte deiger)
1,5 dl sukker
1/2 ts kardemomme
2 egg (ett til deigen og ett til pensling)
Vaniljekrem
Slik gjør du det
Smelt smøret i en kjele og ha i melk.
Varm opp til ca 37 grader (fingervarmt)
Smuldre inn gjæren og bland inn denne sammen med sukker
Ha i kardemomme og mel.
Rør inn litt og litt mel, og et egg.
Bruk så mye mel at deigen ikke er for klissete, men heller ikke for kompakt. Den skal slippe bollen/ kjelen.
La deigen heve tildekket i 45 min – 1 time på et lunt sted.
Ha i mer mel om du trenger det og lag boller som du legger på et stekebrett.
Sett stekeovnen på 225 grader.
La bollene etterheve ca 15 minutter, før du trykker en «grop» i bollene og fyller med vaniljekrem
Pensle skolebollene med egg før du setter brettet i ovnen og steker på 225 grader i 10-12 minutter (avhengig av størrelse).
Avkjøl på rist og pynt eventuelt med melis og kokosstrø.
Deilige skoleboller kan lages til kveldskos eller brukes som et restitusjonsmåltid. NAM!
Flere smarte oppskrifter
Frokost
Havregrøt
Middagsretter
Magne Dæhli’s curry kyllinggryte
Matpakkemat
Grove horn med fyll
vis alle